/ About

Biografie Patrick Nagtegaal, fotograaf

 

Patrick Nagtegaal is geboren in Leiden. Als logisch gevolg van zijn passie voor fotografie volgde hij van 1981 tot 1985 de School voor Fotografie in Den Haag; later overgegaan naar de Kunstacademie (KABK). Fotografie is de rode draad in zijn leven. Tijdens zijn dienstplicht werkte Patrick als fotograaf bij de audiovisuele dienst van de Marine. Aansluitend  heeft Patrick, mede als partner, een brede basis gelegd bij Hans de Jong in Rotterdam. Focus hier lag op reclamefotografie, food, stills, locaties en portretten. In de daarop volgende jaren als freelancer leverde Patrick zijn bijdrage aan uiteenlopende commerciële producties voor verschillende grote opdrachtgevers.

Patrick is een veelzijdig fotograaf. De man die individuen bij portretfotografie op hun gemak kan stellen; op locatie, of in zijn eigen studio in Delft. Maar die ook het geduld heeft om bij stillevens op de vierkante millimeter te werken voor het verkrijgen van de perfecte plaat. Kortom een allround reclamefotograaf. De studio is compleet uitgerust. Er wordt gewerkt met alle soorten camera’s : kleinbeeld- , middenformaat – en technische camera high-end digitaal. Ook voor foodfotografie zijn alle faciliteiten aanwezig.

Patrick werkt zowel voor reclame-  en ontwerpbureaus, als voor bedrijven rechtstreeks. Zijn specialisaties zijn beelden en beeldconcepten voor advertenties, brochures, abri’s, billboards en packaging design.

Indien gewenst, verzorgt hij uw totale productie. Afhankelijk van uw wensen samen met zijn uitgebreide  netwerk van professionals. Of u nu losse sfeerplaten wenst, of wilt werken volgens een strak gekaderde briefing.

Iedere opdracht blijft voor Patrick een prachtige uitdaging. Reclamefotografie, food,  stills, locaties of portretten behoren allemaal tot zijn specialisatie. De beelden weerspiegelen zijn liefde voor mens, natuur en vorm.